dimecres, 20 de maig del 2009

TEMA 3 La transmissió de valors mitjançant la presentació de models

Activitat. 1 Anàlisi de tres personatges d'una sèrie televisiva.


DR. HOUSE

És un home alt i prim, sempre mal afaitat i despentinat que vesteix de forma informal, sobretot amb una jaqueta de cuir de motorista.
Es caracteritza per coixejar de la cama dreta i utilitzar l’ajut d’un bastó que utilitza molts cops com a extensió de la seva mà: assenyala, agafa objectes, juga a pilota...

És extremadament intel•ligent, pessimista i amargat, no li agrada relacionar-se amb la gent, tot i tenir algun amic, i gaudeix de la soledat. És: sobervi, vanitós, diu el que pensa sense tenir en compte els sentiments de la gent ni les conveniències socials i no mostra cap mena de moral ni d’ètica.

És el metge en cap d’un hospital i és reconegut per resoldre casos clínics molt complicats. Té 3 metges sota les seves ordres als quals sempre tracta malament i desprecia, tot i així aquests l’admiren per la seva gran tasca com a metge i la seva intel•ligència.

El Dr. House, personatge inspirat en Sherlock Holmes, és l’antiheroi per excel•lència, és un ésser que ningú voldria al seu costat, però el qual, admirem profundament per les seves capacitats i per dir allò que tots voldríem però no ens atrevim o per educació no fem.


DR. ERIC FOREMAN
Home, relativament jove, de raça negra, alt i de bona aparença que sempre vesteix de forma elegant.
És intel•ligent i hàbil però constantment lluita per superar-se i demostrar que és el millor de la seva professió, no sempre tenint en compte els companys o els pacients. Tendeix a ser pessimista, rancorós i no té gaire ètica envers als companys, si els ha de trair, ho farà.
Es sent constantment maltractat pel seu cap, el Dr. House, encara que l’admira per la seva intel•ligència i capacitat.
De jove va entrar en grups de delinqüència juvenil i va cometre alguns robatoris, aquest fet l’atormenta i creu que ha de demostrar constantment que ha pogut superar aquesta etapa de la seva vida.




DRA. ALLISON CAMERON
Dona jove, alta, esvelta i atractiva. Sempre va arreglada, amb un cert aire d’innocència i atractiu sexual.
És una dona sensible a les desgràcies dels altres, humil, generosa i bondadosa. Sempre intenta ajudar als altres amb consells o escoltant quan és necessària, oblidant-se, fins i tot, d’ella mateixa.
És una bona doctora, però viu atormentada per la mort del seu marit i per el seu alt grau de responsabilitat. Admira al Dr. House i entre els dos existeix una certa tensió sexual tot i que no arribarà mai a materialitzar-se.
Aquest personatge actua com a veu de la consciència del Dr House, tranquilitzant-lo, fent que reflexioni i duent-lo, alguns cops, pel bon camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada